Google Analytics

  • Mjerimo i analiziramo promet na vašim stranicama kako bi utjecali na povećanje broja vaših posjetitelja

Google Analytics je standard kada se radi o alatima za web-analizu. Nije bitno ako imate blog sa 100 posjetitelja dnevno ili blog sa 100 milijuna pregleda dnevno, morate imati neki alat koji će vam pomoći pratiti promet. Pokreni se web nudi usluge analize vašeg prometa kako bi na temelju dobivenih statističkih podataka povećali ukupnu posjećenost.

Google Analytics je alat za ANALIZU I MJERENJE prometa na web stranicama. Ovaj alat nam daje uvid u razne podatke kao što su osnovne informacije o posjetiteljima, koja je lokacija posjetitelja stranice, načine na koje su posjetitelji došli do web stranice, što konkretno traže na web stranici, koliko vremena provode na određenom sadržaju, učestalost posjećivanja web stranice, itd.

Google Analytics je jako koristan za sve vrste web stranica, e-trgovina, a također bitno pomaže i SEO optimizaciji web stranice.

GOOGLE ANALYTICS NAM NUDI:

Demografski podaci o posjetiteljima web stranice (dob, spol, lokacija, itd.)

Načini na koje su posjetitelji došli do web stranice (npr. preko društvenih mreža, preko Google oglasa, Google pretragom, newsletter, itd.)

Informacije o aktivnostima posjetitelja na web stranici (vrijeme zadržavanja na određenom sadržaju, najzanimljiviji sadržaji za posjetitelje, itd.)

Informacije o konverzijama (pojednostavljeno konverzija je pretvaranje posjetitelja web stranice u kupca odnosno klijenta). Analiza prometa na web stranicama je bitan dio digitalnog marketinga, a informacije koje prikupimo Google Analytics alatom možemo iskoristiti u kasnijoj web optimizaciji. Ukoliko već niste započeli s Google analitikom vrijeme da saznate kako koristiti ovaj besplatni alat, i kako izvući bitno od svih informacija koje nam alat pruža.

Google Analytics se relativno lako povezuje s web stranicom, ali je bitno znanje kako bismo pravilno interpretirali sve podatke koje nam ovaj alat pruža. Preporuka je svim poslovnim subjektima povezivanje web stranica s Google Analytics alatom kako bi kroz analitiku mogli pratiti uspješnost web stranice.